invitation
programme
register
home
lectures
stands
sotial programme
hotel
sponsors
contacts
Copyright 2012 Infodent-BG Ltd, 7-9 Lidice str., 1113 Sofia, Bulgaria, phone/fax: +359 2 963 45 43
Dr. Wolfram Buecking
Д-р Волфрам Бюкинг DMD

Dr. Wolfram Buecking е роден през 1946 г., завършва гимназия през 1966 г. и следва стоматология от 1967 до 1972 в Университета в Ерланген – Нюрнберг. Там придобива научна степен „доктор“ през 1974 като асистент на проф. Хофман в катедрата по протетична стоматология.
От 1975 г. работи в частна практика във Ваген, Южна Германия. Оттогава се занимава активно в областта на функцията и естетиката в стоматологията. Става член на научния екип на проф. Kubein-Meesenburg при Университета на Готинген през 1983 г., който прави проучвания в областта на биомеханиката на оклузията и по същото време започва да работи и с проф. Пол Белведере, Минеаполис в областта на естетичната стоматология.
От 1980 г. изнася лекции в областта на оклузията (фронтално водене, FGP-техника), протетичната стоматология (фиксирани конструкции) и още и още в областта на естетичната стоматология (композиционни материали, фасети, керамични инлеи), а от 1990 и в областта на имплантологията (хирургична и протетична част) в цяла Европа, САЩ, Мексико,Египет и Русия.
Автор е на няколко книги и има публикувани множество статии по неговите специалности в САЩ и Германия.
Член е на множество стоматологични асоциации като Германската и Американската Академия по Пародонтология, Международния колеж по имплантология, Германското общество по естетична стоматология, сътрудник на Международната Академия по гнатология и е бил президент на най-големия германски научен клуб (800 члена) от 1983 до 2000 г.
През 2001 започва да пише ежемесечно поредицата „The Dental Treasure Chest” в Quintessence Germany , което сега се издава на 7 езика в цяла Европа в различни издания.
През 2002 г. става вицепрезидент на Германската Асоциация по Естетична Стоматология със задачата да изгради следдипломното обучение на специалистите в естетичната стоматология.
През 2008/2009 г. е бил президент на клуба “Neue Gruppe”.
Пътува много често – както да се учи, така и да изнася лекции.
Стоматологията за него е нещо малко повече от само професия….………

тема на лекцията: Естетични възстановявания с подсилен със стъклени влакна композит
Autor of: A Dental Treasure Chest: Tips and Tricks for Daily Practice

Hardcover, 332 pp; 153 illustration (mostly color);)
Language: English
Sections: Multidisciplinary
Edition: 2006
Quintessence Publishing Co.
Back To Speakers Page